معرفی وبلاگ
ما از خم پرجوش ولايت مستيم/ عهدي ازلي با ره مولا بستيم/ بنگر که وظيفه چيست در اين ميدان/ ما افسر جنگ نرم آقا هستيم/ وبلاگ فرهنگي مذهبي شهيدان عبوري مدیر وبلاگ احسان آزرده
دسته
لينك دوستان
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 316564
تعداد نوشته ها : 123
تعداد نظرات : 121
Rss
طراح قالب
GraphistThem241

به گزارش ورد آي تي , دسترسي به اينترنت اكنون به اندازه غذا خوردن،‌نوشيدن و يا نفس كشيدن مهم است بر اساس مطالعه سيسكو بر روي دانشجويان سه كالج، آنها ادعا كرده اند كه بدون اينترنت نمي توانند زندگي كنند. بر اساس اين مطالعه كه با نظر سنجي از دانشجويان كالج و متخصصان(كارمندان) در محدوده سني 30 سال و يا كمتر در 14 كشور دنيا انجام پذيرفته است. از هر 3 دانشجوي كالج و كارمند در سطح جهاني يك نفر آنها(33 درصد) بر اين باور است كه اينترنت به عنوان يك منبع براي نسل بشر همانند هوا،‌آب، غذا و مسكن مهم است. 49 درصد از دانشجويان مورد مطالعه و 47 درصد از متخصصان معتقد بودند كه اينترنت خيلي نزديك به همان سطح از اهميت(همانند آب و غذاست) است.

بيش از نيمي از پاسخ دهندگان(55 درصد از دانشجويان و 62 درصد از متخصصان) اظهار كردند كه نمي توانند بدون اينترنت زندگي كنند و آن را به عنوان بخش جدايي ناپذير زندگي خود مي دانند.جالب آن است كه اكثر دانشجويان پاسخ دهنده تقريبا از هر سه نفر ‌دونفر(64 درصد) اظهار داشته اند اگر مجبور شوند از بين يك ماشين و اينترنت يكي را انتخاب كنند، ‌اينترنت را انتخاب خواهند كرد.

اينترنت پيشگام تر از عشق و دوستي

دو نفر از هر پنج نفر از دانشجويان در سطح جهاني (40 درصد) گفته اند كه اينترنت از قرارملاقات هاي عاشقانه، بيرون رفتن با دوستان و گوش دادن به موزيك مهمتر است.

اين درحالي است كه نسل قبلي فرد اجتماع گرا را ترجيح مي داد، نسل جديد بيشتر به سوي تعاملات آنلاين تمايل دارد. بيشتر از يك نفر در هر چهار نفر(27 درصد) دانشجويان مورد مطالعه در سطح جهاني اظهار داشته اند كه بروزرساني اكانتشان در فيس بوك مهمتر از مهماني رفتن،‌ قرار ملاقات عاشقانه گذاشتن، گوش دادن به موسيقي و يا بيرون رفتن با دوستان است.

دو نفر از هر سه نفر(66 درصد) و بيش از نيمي از كاركنان(58 درصد) با استناد به يك دستگاه بي سيم(لب تاپ،‌تلفن هوشمند، تبلت) اظهار داشته اند كه مهمترين تكنولو‍ژي در زندگي شان است.

تلفن هاي هوشمند روند رو به رشدي را نسبت به دسكتاپ داشته اند. 19 درصد از دانشجويان اعلام كرده اند كه تلفن هاي هوشمند مهمترين وسيله جهت فعاليت هاي روزانه شان است اين در حالي است  كه فقط 20 درصد اعلام كرده اند كه دسكتاپ برايشان مهمتر است اين مورد نشان مي دهد كه نسل بعدي از  فارغ التحصيلان كه به عنوان نيروي كار وارد جامعه خواهند شد استفاده قابل توجهي از گوشي هاي هوشمند خواهند كرد.

دفاتر كاري و رسانه هايي كه فراموش خواهند شد

با توجه به اين مطالعه يكي از نياز هايي اساسي هر محل كاري اتصال به اينترنت است بنابراين دفتر كار مي تواند هر جايي باشد در خانه و يا در اماكن عمومي. نسخه 2010 اين مطالعه نشان مي دهد كه 3 نفر از هر پنج نفر در سطح جهاني(60 درصد) دفاتر كاري را براي خلاقيت و بهره وري ضروري نمي دانند.

اين مطالعه نشان مي دهد كه محبوبيت تلويزيون درميان دانشجويان و كارمندان جوان در مقابل لب تاپ ها و‌گوشي هاي هوشمند در حال كاهش است به گونه اي كه كمتر از يك نفر از هر ده  نفر(6 درصد) دانشجو  و كارمند(8 درصد) اظهار داشته است كه تلويزيون مهمترين تكنولوژي در زندگي روزانه اش است. به دليل در دسترس بودن برنامه هاي تلويزيون بر روي گوشي هاي تلفن انتظار مي رود اين روند بيشتر كاهش يابد.

فقط يك نفر از هر 25 نفر از دانشجويان و كارمندان(4 درصد) مورد مطالعه در سطح جهاني اظهار داشته اند كه روزنامه مهمترين وسيله براي دسترسي آنها به اطلاعات است. يك نفر از هر پنج نفر از دانشجويان(21 درصد) در دوسال گذشته و يا تا بحال(به غير از كتب درسي) از كتابفروشي ها كتابي نخريده اند. تقريبا از هر 10 نفر 9 نفر از دانشجويان(91 درصد) و 81 درصد از كارمندان در سطح جهاني اظهار داشته اند كه در فيس بوك اكانت دارند و 81 درصد از دانشجويان و 73 درصد از كارمندان صفحه خود را در فيس بوك حداقل روزانه يك بار چك مي كنند. يك نفر از هر سه نفر(33درصد)  از آنها اظهار داشته كه حداقل پنج بار در روز صفحه خود را چك مي كند.

دانشجويان اعلام كرده اند كه به هنگام  انجام پروژه ها و يا تكاليف به دليل وقفه هاي  آنلاين(همانند فرستادن پيام هاي فوري، بروزرساني در شبكه هاي اجتماعي،‌. پاسخ دادن به تلفن) فعاليت اصلي خود را متوقف مي كنند. در يك ساعت مشخص،‌4 نفر از پنج (84 درصد) از دانشجويان اعلام كرده اند كه تنها يك بار در اجراي فعاليتشان وقفه بوجود آمده است. تقريبا يك نفر از هر پنج نفر از دانشجويان(19 درصد) كه شش بار يا بيشتر و به طور متوسط هر 10 دقيقه يكبار در اجراي فعاليتشان وقفه بوجود آمده است. يك نفر از هر 10 نفر(12 درصد) اذعان داشته  تعداد دفعاتي را كه باعث وقفه شده است را در حالي كه سعي مي كرده بر روي انجام پروژه اش تمركز كند از ياد برده است.

وقتي مرز بين زندگي و كار باريك تر مي شود

مرزهاي ميان زندگي شخصي و كار در حال نازك شدن است از هر 10 كارمند 7 نفر مديران و يا همكاران خود را به عنوان دوست در فيس بوك اضافه كرده اند كه اين نشان دهنده فروپاشي مرزهاي جدا از هم كار و زندگي خصوصي افراد است. به دلايل فرهنگي در آمريكا در صد كمتري از افراد مديران و همكاران خود را به عنوان دوست در فيس بوك اضافه كرده اند(تنها 1 نفر از هر چهار نفر(23 درصد) مديران و همكاران خود را به ليست دوستان اضافه كرده اند. گرچه دو نفر از هر پنج نفر همكاران خود را به ليست دوستان خود اضافه كرده اند).

در كارمنداني كه از توييتر استفاده مي كنند، ‌بيشتر از دو نفر از هر نفر (68درصد) فعاليت هاي توييتري مدير و يا همكارانشان را دنبال مي كنند؛ 42 درصد فعاليت هر دو (مدير و همكارانش) را دنبال مي كند در حالي كه يك نفر از هر سه نفر (32 درصد) ترجيح مي دهد تا زندگي شخصي اش خصوصي بماند.

منبع : Siliconrepublic

مترجم :  آقاي محسن مهدي فر

يك كاربر اينترنت ، در هر بار مراجعه به يك سايت ، اثراتي از آن سايت را در رايانه خود مي‌پذيرد . مهم‌ترين ردپايي كه رفتار اينترنتي شما به جا مي‌گذارد ، كوكي‌ها هستند . همان‌گونه كه قبلا نيز گفته‌ايم ، كوكي‌ها فايل‌هايي متني هستند كه رفتار هر سايت را با شما مشخص مي‌كنند .

به گزارش ورد آي تي و به نقل از ايران ويكي , فرض كنيد به صفحه گوگل مراجعه مي‌كنيد و صفحه گوگل را به دلخواه خود ، شخصي مي‌كنيد . شخصي كردن صفحه سايت‌ها به مجموعه اقداماتي گفته مي‌شود كه صفحه يك سايت را به ميل خود تغيير دهيد . از اين رو در مراجعه‌هاي بعدي ، سايت شخصي شده ، همانند آخرين تنظيمات مشخص شده توسط شما ظاهر مي‌شود ، چرا كه تنظيمات شما در يك كوكي ذخيره شده است . . .

سايت با مراجعه به كوكي‌هاي رايانه شما، در مي‌يابد كه شما قبلا از آن بازديد كرده‌ايد و تغييراتي را در صفحه آن به وجود آورده‌ايد. بنابراين اين تغييرات دوباره اعمال مي‌شود.

البته اين مهم‌ترين و تنها يكي از ده‌ها كاربردهاي كوكي‌هاست.

وقتي در يك فروشگاه اينترنتي از اين صفحه به آن صفحه مي‌رويد و كالا انتخاب مي‌كنيد، كالاهاي انتخابي شما با بسته شدن صفحه از سبد خريد حذف نمي‌شوند، چرا كه اين فهرست در يك كوكي و در رايانه شما ذخيره شده است. بنابراين مي‌توان گفت كوكي‌ها به ذات مفيد هستند اما بايد رويكرد محتاطانه‌اي نسبت به آن‌ها اتخاذ كرد.در كنار كوكي‌ها، تاريخچه مرورگر، فايل‌ها Temporary يا موقت، فيلد‌هاي متني پر شده، كلمات عبور و غيره نيز رد پاهايي هستند كه با هر مراجعه شما به اينترنت، در رايانه باقي مي‌مانند.

دلايل گوناگوني وجود دارد كه اين اطلاعات را در رايانه حفظ كنيم. با اين كار در مراجعه‌هاي بعدي، كار سريع‌تر پيش مي‌رود، صفحه‌ها سريع‌تر بارگذاري مي‌شوند، به سادگي مي‌توانيد صفحاتي را كه قبلا بازديد كرده‌ايد مرور كنيد اما همچنان متخصصان امنيت تاكيد دارند كه اين اطلاعات نبايد در رايانه باقي بمانند، مگر اين كه كاربر ريسك‌هاي اين كار را بداند و آن‌ها را بپذيرد.

به عنوان مثال، تبليغات اولين تيري است كه با كمي كار در اينترنت شما هدف قرار داده مي‌شويد. بيشتر سايت‌ها با موتورهاي جست‌وجو مانند گوگل، ياهو، بينگ و … پيوند محكمي دارند. جست‌وجوي يك كلمه و مراجعه به چند سايت، حاكي از علاقه‌مندي‌ها و يا نيازهاي شماست.

موتورهاي جست‌وجو با رديابي كردن شما در جست‌وجوها، تبليغات متناسب با شما را در سايت‌هاي هم‌پيمانش نمايش مي‌دهند و هميشه مي‌توانند در تصميم‌گيري‌هاي شما تاثيرگذار باشند. اين خطر بسيار جدي، يكي از كم‌خطرترين آثار رديابي شدن در اينترنت است!

مهم‌ترين كار براي جلوگيري از اين چنين خطراتي، ممانعت از قبول كوكي‌هاي سايت‌هاست اما در بسياري از اوقات نيز مجبور به پذيرفتن كوكي‌هاي خواهيم شد.در اين صورت، بايد در اولين فرصت يعني به محض خارج شدن از مرورگر، كوكي‌ها و ديگر آثار باقي مانده را حذف كنيد.تقريبا همه مرورگرها مي‌توانند اين كار را به طور خودكار انجام دهند.

در مرورگر فايرفاكس مي‌توانيد با رفتن به مسيرTools > Options > Privacy اين تنظيمات را بيابيد. پس از فعال كردن گزينه Clear History After… مي‌توانيد با استفاده از دكمه Settings تنظيمات دقيق‌تري اعمال كنيد.

در مرورگر IE از مسير Internet options > General به اين تنظيمات خواهيد رسيد. با فعال كردن گزينه Delete Browsing History on Exit و استفاده از دكمه تنظيمات، ردپاي وبگردي‌هاي خود را در اين مرورگر به محض خروج از محيط آن پاك كنيد.دقت داشته باشيد كه فايل‌ها و اطلاعات ذخيره شده در مرورگرها، سرعت كار شما را بيشتر مي‌كنند اما اين افزايش سرعت به قدري اندك است كه به سادگي مي‌توان از آن چشم‌پوشي كرد.

در صورتي كه به يك سايت علاقه‌مند شده‌ايد، به جاي اين كه از طريق مراجعه به تاريخچه مرورگر آن را بيابيد، آن را در فهرست سايت‌هاي مورد علاقه خود قرار دهيد كه به هيچ وجه قابل رديابي شدن نيست.براي مديريت كلمات عبور و عبارات متني فيلدها، بهتر است از افزونه‌هاي مديريت كلمه عبور مانند LastPass استفاده كنيد.

اين نوع افزونه‌ها علاوه بر اين كه كلمات عبور شما را در محيطي ايمن حفظ مي‌كنند، مي‌توانند كلمات عبور مستحكمي نيز براي شما انتخاب كنند و شما را نيز از شر Key Loggerهاي سنتي در امان نگه دارند، چرا كه ديگر براي ورود به يك سايت، مجبور به وارد كردن كلمه عبور با استفاده از صفحه كليد نخواهيد بود.

كاربراني كه عضو سايت فيس بوك هستند بايد بدانند كه حتي بعد از خروج از اين سايت هم ردگيري شده و اعمالشان در فضاي مجازي تحت نظر قرار مي گيرد.


فيس بوك از همان ابتداي راه اندازي توجهي به لزوم حفظ حريم شخصي كاربران نداشته و هميشه در تلاش بوده با جمع آوري اطلاعات مربوط به نحوه استفاده كاربرانش از اين سايت به كسب درآمد بپردازد و اطلاعات ارزشمند مربوط به عادات كاربري افراد را جمع آوري و به تناسب مورد استفاده و بهره برداري قرار دهد.

نيك كوبريلوويچ يكي از هكرهاي شناخته شده روس بعد از مدتها آزمايش و بررسي فيس بوك به اين نتيجه رسيده كه كوكي‌هاي ردگيري مربوط به سايت فيس بوك حتي بعد از خروج كاربران از اين سايت فعال باقي مانده و پاك نمي شوند.

وظيفه اين كوكي ها ردگيري اقدامات كاربر در فضاي مجازي است.

بر اساس يافته هاي اين هكر تا زماني كه اطلاعات كاربري فرد در اين كوكي ها موجود باشد و كاربر آنها را پاك نكند، فيس بوك مي تواند به ردگيري و جاسوسي از افراد ادامه دهد و اين مساله اي است كه حتي بسياري از متخصصان امنيتي و كاربران حرفه اي رايانه ها هم از آن اطلاع ندارند.

هكر ياد شده اطلاعات دقيق تري در اين زمينه را در وبلاگ خود منتشر كرده است. تاكنون فيس بوك و مديران آن بارها از سوي كاربران و سازمان هاي مدافع حقوق مدني افراد و حتي دولت ها به علت نقض حريم شخصي تحت تعقيب و پيگرد قضايي قرار گرفته است.

منبع :
آي‌تي ايران

X