معرفی وبلاگ
ما از خم پرجوش ولايت مستيم/ عهدي ازلي با ره مولا بستيم/ بنگر که وظيفه چيست در اين ميدان/ ما افسر جنگ نرم آقا هستيم/ وبلاگ فرهنگي مذهبي شهيدان عبوري مدیر وبلاگ احسان آزرده
دسته
لينك دوستان
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 315513
تعداد نوشته ها : 123
تعداد نظرات : 121
Rss
طراح قالب
GraphistThem241

ويژگي هاي شهداي دفاع مقدس از منظر روايات 

دفاع مقدس

يكى از تأثيرات دفاع مقدس بر فرهنگ مهدويت، الگوسازى براى نسل منتظر و ياوران حضرت مى‏باشد. هر انقلاب، به ياران و همراهان فداكارى نياز دارد تا به كمك‏هاى فيزيكى و معنوى آن، انقلاب را به پيش ببرند.

حكومت جهانى حضرت مهدى عجل الله تعالى‏فرجه الشريف نيز از اين قاعده مستثنا نيست و مسلماً به كمك ياران و همراهى مخلصانه نياز دارد.

روايات، ويژگى‏هاى خاصى براى ياران حضرت ذكر مى‏كنند كه با تفكر در آن‏ها و تشخيص ميزان انطباق خودمان بر اين ويژگى‏ها، مى‏توانيم بفهميم در اين مبارزه جهانى، چه جايگاهى داريم. آيا ما نيز در خيل سپاه حضرت هستيم يا مقابل آن حضرت، صف مى‏كشيم؟

برخى گمان مى‏كنند ويژگى‏هايى كه در روايات، براى ياران حضرت ذكر شده، ويژگى‏هايى كاملاً استثنايى است و اگر در روايات آمده است: «مردانى كه قلب‏هايشان چون پاره‏هاى آهن است يا اين كه «هر مرد از آن‏ها، قوت چهل مرد را دارند» يا رواياتى كه خبر از مناجات‏هاى خالصانه در دل شب‏ها و جنگيدن شجاعانه در روزها مى‏دهند، همه اين‏ها را كسى نمى‏تواند دارا باشد؛ به ويژه در اين مقطع زمانى كه مردم غرق ماديات شده‏اند و هركسى به فكر منافع شخصى خود است؛ ولى دفاع مقدس ما ثابت كرد حتى در عصرى كه عصر ظلم و ستم است، باز هم مى‏توان اين ويژگى‏ها را كسب كرد. به عبارتى ديگر رزمنده‏هاى ما در طول جنگ، اين روايات را عملاً تفسير كردند و نشان دادند كه يارى حضرت در هر عصر و هر زمانى ممكن است؛ هر چند آن زمان، پر از گناه و معصيت باشد و بر تمام آن روايات مهر صحّت زدند.

شهداى ما، بهترين مصداق براى اين ويژگى‏ها هستند؛ مصداق‏هايى كه سال‏هاى نه چندان دور در همين كوچه‏هاى زمينى كنار ما زندگى مى‏كردند؛ ولى‏اكنون آسمانى شده‏اند. شهداى ما، مصداق (يجاهدون فى‏سبيل‏الله) هستند؛ آنان نمونه بارز «زبرالحديد» هستند، مصداق بارز «من انصاره و اعوانه» هستند، آنان مصداق (اشدّاء على‏الكفار رحماء بينهم) هستند، شهداى ما الگوهاى مناسبى براى مهدى باوران و مهدى ياوران هستند.

يكى از تأثيرات دفاع مقدس بر فرهنگ مهدويت، الگوسازى براى نسل منتظر و ياوران حضرت مى‏باشد. هر انقلاب، به ياران و همراهان فداكارى نياز دارد تا به كمك‏هاى فيزيكى و معنوى آن، انقلاب را به پيش ببرند

شهداى ما ويژگى‏هاى زيادى از ويژگى‏هاى ياران امام عصر عليه‏السلام را داشتند كه در ذيل به دو نمونه از آن‏ها اشاره مى‏كنيم.

الف. روحيه شهادت‏طلبى

روحيه شهادت‏طلبى و هديه جان در راه جانان، در جبهه‏ها موج مى‏زد؛ چون با آگاهى و بصيرتى كه داشتند، يقين پيدا كرده بودند پا در راهى گذاشته‏اند كه حق است.

اگرما شنيده‏ايم مولاى متقيان، اميرموءنان در وصف ياران امام عصر عليه السلام مى‏فرمايد: «ياوران مهدى شهادت را مى‏طلبند و همواره آرزو دارند در راه خدا كشته شوند» دفاع مقدس ما اين واقعيت را ملموس‏تر كرد و در معرض تماشاى خيل منتظران قرار داد، تا بتوانند شهادت‏طلب باشند.

اين كه شهيد زين‏الدين فرمانده دلاور لشكر على‏ابن ابى‏طالب عليه السلام در اولين برخوردها با همسرش مى‏گويد: «شما بايد بدانيد من قبلاً ازدواج كرده‏ام. من با جبهه و جنگ ازدواج كرده‏ام و شما همسر دوم من هستيد. انتهاى راه من، شهادت است و اگر جنگ تمام شود و من شهيد نشوم، هر كجا كه جنگ حق بر ضدباطل باشد، مى‏روم تا شهيد شوم نشان دهنده روحيه شهادت‏طلبى او و امثال او است.

دفاع مقدس

برخى از شهدا، آن قدر شيفته شهادت بودند و با دعا و راز و نياز با خداوند و توسل به امام معصوم عليه السلام اين تمنا را داشتند و به سبب صفاى باطن خود، به اين معرفت رسيده بودند كه نحوه شهادت و زمان و مكان شهادت خودشان را مى‏دانستند و به رفقاى همرزم خود اعلام مى كردند؛ براى نمونه سردار رشيد اسلام، عبدالحسين برونسى فرمانده تيپ 18 جوادالائمه عليه السلام كه در رشادت و ايثارگرى زبانزد بود، قصه شهادتش آن قدر برايش روشن بود كه به همرزم‏هايش گفته بود: «اگر من در فلان تاريخ و فلان جا شهيد نشوم، به مسلمانى من شك كنيد». يكى از همرزمان او مى‏گويد: چند روز قبل از عمليات بدر، توى چادر فرماندهى نشسته بوديم.... يك دفعه گفت: «اخوان! اين عمليات، ديگه عمليات آخر منه...» پرسيدم: «حاجى! چى شده كه اين روزها همه‏اش از شهادت حرف مى‏زنى؟»... گريه‏اش كمى آرام گرفت. ادامه داد: «مطمئنم توى اين عمليات مهلتى را كه برام مقرر كردن تا روى اين زمين خاكى زندگى كنم. تموم مى‏شه؛ بايد برم.»

همچنين حاج قاسم ميرحسينى جانشين فرمانده لشكر ثارالله كه قبل از عمليات كربلاى چهار رفقايش نگران اين بودند كه آسيب نبيند، مى‏گفت: «نترسيد. توى اين عمليات شهيد نمى‏شوم. حتى مجروح هم نمى‏شوم.» ولى در شب عمليات كربلاى پنج اشاره به پيشانى‏اش كرد و گفت: «تير، اين جاى من مى‏خورد و من شهيد مى‏شوم»... و همان شد كه گفت.

ب. محكم و استوار و مبارز بودن

اميرالمومنين عليه السلام فرمود: «همانا دل هر مردى از ايشان (ياوران مهدى) از پاره‏هاى فولاد، محكم‏تر و استوارتر است. اگر به كوه‏ها بگذرند، كوه‏ها هم در هم فرو مى‏ريزند.

امام صادق عليه السلام مى‏فرمايند: «راد مردانى كه قلوبشان سخت‏تر از سنگ، چون پاره‏هاى آهن است، بدون هيچ شك و ترديدى به ذات خداوند.

در اين دو روايت، صفاتى مانند مقاوم بودن، مبارز بودن، ايمان قوى و.... وجود دارد كه دفاع مقدس الگوهاى خوبى در اين زمينه معرفى مى‏كند. جاى جاى‏جبهه‏هاى جنگ، رزمنده‏ها حيدرگونه مى‏جنگيدند و خستگى به خود راه نمى‏دادند. خاطرات شهدا، پر است از نخوابيدن‏هاى متوالى و مبارزه‏هايى كه با قلم قابل وصف نيستند.

مولاى متقيان، اميرموءنان در وصف ياران امام عصر عليه السلام مى‏فرمايد: «ياوران مهدى شهادت را مى‏طلبند و همواره آرزو دارند در راه خدا كشته شوند»

شهيد خرازى ده‏ها بار مجروح مى‏شود و بنا به نقلى‏ بعد از 27 بار مجروحيت به شهادت مى‏رسد. نقل شده است كه به سبب يكى از مجروحيت‏هايش دكتر 45 روز به او استراحت داده بود و او را به خانه آورده بودند. هنوز عصر نشده بود كه گفت: «بابا! من حوصله‏ام سر رفته» گفتم: «چه كار كنم؟» گفت: «من را ببريد سپاه تا بچه‏ها را ببينم». بردمش، تا ساعت ده شب خبرى‏از او نشد. ساعت ده تلفن زد و گفت: «من اهوازم، بى‏زحمت داروهايم را بدهيد يكى بياورد.»

شهيد مهدى باكرى در وصف پاسدار مى‏گويد: «پاسدار يعنى كسى كه كار كند و بجنگد؛ خسته نشود، نخوابد.» و واقعاً خودش هم همين‏طور بود. اين‏ها همه نشانه‏هاى استوارى آنان بود و اين استوارى و مقاومت و مجاهدت چقدر زيبا توسط شهدا در جاى جاى جبهه‏ها به نمايش گذاشته شد.

با توجه به اين كه فرهنگ مهدويت با بيانى مختصر به معناى «زندگى مهدوى و امام زمان پسندانه» مى‏باشد، يكى از جلوه‏هاى زيباى اين زندگى، واكنش مقابل ظلم و ظالمان مى‏باشد. اين جلوه زيبا، در دوران جنگ تحميلى، بيشتر ظهور يافت؛ چرا كه ملت ايران، مقابل زورگويى‏هاى استكبار جهانى و همچنين مقابل دست نشانده استكبار در منطقه، خيزش عظيمى انجام داد. آحاد ملت ايران بسيج شدند.

اين خيزش، داراى يك پشتوانه بسيار قوى بود كه عبارت بود از عشق و علاقه مردم غيور ايران به امام عصر عليه السلام كه در قالب تبعيت از امام راحل رحمه الله عليه متجلى شد. اگر جنگ ما اين پشتوانه را نداشت، اصلاً قداست و معنويتى نداشت و ملت ايران به خوبى و از روى اشتياق وارد جبهه‏ها نمى‏شدند و جان خود را آگاهانه و عاقلانه و عاشقانه فدا نمى‏كردند

اين خيزش، داراى يك پشتوانه بسيار قوى بود كه عبارت بود از عشق و علاقه مردم غيور ايران به امام عصر عليه السلام كه در قالب تبعيت از امام راحل رحمه الله عليه متجلى شد. اگر جنگ ما اين پشتوانه را نداشت، اصلاً قداست و معنويتى نداشت و ملت ايران به خوبى و از روى اشتياق وارد جبهه‏ها نمى‏شدند و جان خود را آگاهانه و عاقلانه و عاشقانه فدا نمى‏كردند و اين چنين پاى در شط خون نمى‏گذاشتند. فرهنگ مهدويت به جبهه‏ها رونق مى‏بخشيد و دفاع مقدس نيز با جلوه‏هاى متنوع خود، فرهنگ مهدويت را پربارتر و عميق‏تر كرد.

ان‏شاءالله خداوند به ما و تمام منتظران واقعى‏توفيق عنايت فرمايد تا با تأسى به سيره عملى شهدا كه ياران آخرالزمانى امام عصر عجل الله تعالى فرجه الشريف مى‏باشند، زمينه ظهور حضرتش را بيش از پيش فراهم كنيم.

دسته ها : شهدا
X