معرفی وبلاگ
ما از خم پرجوش ولايت مستيم/ عهدي ازلي با ره مولا بستيم/ بنگر که وظيفه چيست در اين ميدان/ ما افسر جنگ نرم آقا هستيم/ وبلاگ فرهنگي مذهبي شهيدان عبوري مدیر وبلاگ احسان آزرده
دسته
لينك دوستان
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 315543
تعداد نوشته ها : 123
تعداد نظرات : 121
Rss
طراح قالب
GraphistThem241
تاريخ : يكشنبه 25/4/1391

بستن تنگه هرمز؛ تهديد لفظي يا گام عملي؟!

بستن تنگه هرمز؛ تهديد لفظي يا گام عملي؟!

 


 

مدتي است نام تنگه هرمز بر سر زبان ها افتاده و مقامات سياسي و نظامي كشورمان در خصوص بستن يا نبستن اين تنگه اظهارنظرهايي داشته اند. اين مساله به خصوص از آنجايي اهميت بيشتر پيدا كرد كه تحريم هاي جديد نفتي به ايران تحميل شد؛ موضوعي كه نمايندگان مجلس را برآن داشت تا در اقدامي واكنشي موضوع بستن تنگه هرمز را در قالب طرحي دوفوريتي مطرح كنند تا اين موضوع صرفا در حد يك تهديد باقي نماند. اگرچه مقامات ارشد نظامي كشورمان بستن تنگه هرمز را به عنوان گزينه پيش روي جمهوري اسلامي ايران عنوان كرده اند.

 


بستن تنگه هرمز؛ تهديد لفظي يا گام عملي؟!

محمد حسن آصفري عضو هيات رييسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي كه از امضاكنندگان اين طرح دوفوريتي است، ضمن اينكه اميدوار است ايران مجبور به بستن تنگه هرمز نباشد، در عين حال معتقد است كه ايران بايد از پتانسيل هاي موجود در مقابل سنگ اندازي غربي ها استفاده كند.

مشروح گفت و گوي تبيان با محمد حسن آصفري را در زير مي خوانيد:

-چه چيزي مجلس را مصمم به ارائه طرح بستن تنگه هرمز كرد و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي چه هدفي را از پيگيري اين طرح دنبال مي كنند؟

بالاخره ما بايد اين را بپذيريم كه به فرموده امام راحل جنگ بين اسلام و كفر هميشه برقرار است، همچنانكه بيش از سي سال است آمريكا براي ضربه زدن به نظام جمهوري اسلامي از هر دري وارد مي شود؛ يك روز از راه گروهك منافقين وارد مي شوند، زماني تحريم اقتصادي مي كنند و روز ديگر دست به تهاجم فرهنگي مي زنند. امروز هم تحريم هايي را عليه كشورمان اعمال كرده اند تا كشورها با ايران مبادلات اقتصادي نداشته باشند اما اين هم براي ما مساله جديدي نيست.

جمهوري اسلامي هم تا كنون اقدامي برخلاف مقررات بين المللي انجام نداده است و حرف ملت ايران، استقلال، آزادي و خودكفايي زير سايه حكومت جمهوري اسلامي است لذا قرص و محكم در راه خواسته هاي خود ايستاده ايم و از آن عقب نشيني نمي كنيم.

ضمنا قرار نيست ما هر بار بنشينيم و آنها در برابر خواسته هاي محق و مشروع جمهوري اسلامي سنگ اندازي كنند. ما خودمان مي توانيم از فرصت ها و پتانسيل هايي كه داريم بهره بگيريم؛ يكي از اين فرصت ها تنگه هرمز است كه از اجزاي لاينفك كشور ماست. ما مي توانيم هر وقت خواستيم جلوي عبور و مرور ساير كشورها را از آن بگيريم. امريكا و غربي ها هم بدانند اگر با تحريم ها بر ايران فشار بياورند ما اثر تحريم ها را به خودشان برميگردانيم و جلوي تردد نفت كش ها و ناوبرهاي تجاري را خواهيم گرفت و اين موضوع براي آنها مشكل اقتصادي ايجاد خواهد كرد.

ما علاوه بر تنگه هرمز راهكارهاي ديگري هم براي مقابله با تحريم ها و تهديدات داريم. امروز ملت هاي مسلمان و آزادي خواه دنيا و جنبش هاي ظلم ستيزي مدافع ملت ايران هستند و اگر غربي ها بخواهند اقدامي عليه جمهوري اسلامي انجام دهند تمام كشورها با حضور مردم مسلمان و انقلابي خط حمله عليه آنها خواهند بود.

بر همين اساس بود كه بيش از 100 نفر طرحي دوفوريتي را براي بستن تنگه هرمز امضا كردند تا مجلس به مسوولين مربوطه اجازه دهد نسبت به بستن تنگه هرمز بر روي كشورهايي كه تحريم هايي عليه ما اعمال كرده اند، اقدام كنند. البته ما اميدواريم كه مجبور به اين كار نباشيم.

-آيا اين يك تهديد از سوي جمهوري اسلامي ايران براي دشمنان كشور است يا گامي عملي در اين مسير خواهد بود ؟

مطمئنا گام عملي است. ما اميدواريم غربي ها دست از يكه نازي بردارند اما اگر قرار باشد تحريم ها ادامه يابد بستن تنگه هرمز نيز راهكاري مقتدارنه براي ما خواهد بود كه از سوي مجلس براي همراهي با ملت پيشنهاد شده است. البته پس از تصويب نهايي اين طرح در مجلس با توجه به نظامي بودن آن فرماندهي كل قوا در اين باره تصميم نهايي را خواهد گرفت.

-آيا طراحان طرح بستن تنگه هرمزدر مجلس، مشورتي هم با مقامات ارشد نظامي در اين باره داشته اند؟

مشورتي در اين باره صورت نگرفته است اما ما اين را وظيفه مجلس مي دانستيم كه از ديپلماسي خارجي حمايت كنيم و به آنها بگوييم نبايد در گفت و گوها و مذاكرات كوتاه بيايند بلكه بدانند مجلس از حق قانوني ملت حمايت خواهد كرد.

محمد حسن آصفري

 

-آيا شما اميدوار هستيد كه تصويب اين طرح جلوي تحريم ها را بگيرد؟

ما همزمان با نوشتن اين طرح شاهد افزايش قيمت نفت بوديم و اميدواريم با اين اتفاقات اين طرح اثرگذار باشد. به هر حال تنگه هرمز از هفت تنگه اصلي دنياست و در اقتصاد دنيا اثرگذار است و مي تواند تا حد زيادي جلوي تحريم ها را بگيرد. البته بري كشورها مثل ژاپن تحريم بيمه هاي نفت كش را برداشته اند. به هر حال ما اميدواريم نيازي به تصويب اين طرح نباشد اما اگر تحريم ها ادامه داشته باشد جمهوري اسلامي هم مي تواند اقدامات استراتژيكي انجام دهد. البته ما هيچ گاه شروع كننده تهديدات نخواهيم بود اما قرار هم نيست كه بنشينيم تا آنها جلوي پاي ما سنگ بيندازند بلكه مي توانيم از ظرفيت خود براي برخورد استفاده كنيم و تنگه هرمز يكي از اين ظرفيت هاست. بنابراين دود تحريم ها به چشم خود غربي ها خواهد رفت.

-برخي معتقدند اين آخرين برگ برنده ايران است، آيا شما چنين نگاهي به طرح نمايندگان داريد؟

ما علاوه بر تنگه هرمز راهكارهاي ديگري هم براي مقابله با تحريم ها و تهديدات داريم. امروز ملت هاي مسلمان و آزادي خواه دنيا و جنبش هاي ظلم ستيزي مدافع ملت ايران هستند و اگر غربي ها بخواهند اقدامي عليه جمهوري اسلامي انجام دهند تمام كشورها با حضور مردم مسلمان و انقلابي خط حمله عليه آنها خواهند بود. جمهوري اسلامي امروز در تمام قاره هاي دنيا نفوذ دارد و مي تواند از موقعيت خود استفاده كند. قطعا ايران سال 91 با ايران سال 57 از زمين تا آسمان تفاوت دارد و ملت هاي دنيا به جمهوري اسلامي افتخار مي كنند. بنابراين خط حمله ما فقط مرزهاي كشورمان نيست و آنها بايد داخل كشورهاي خودشان با ما بجنگند.

جمهوري اسلامي همچنين برگ هاي برنده ديگري هم دارد كه در زمان خود رو خواهد كرد و تنگه هرمز تنها يكي از آنهاست.

سارا كيان

بخش سياست تبيان

دسته ها : اخبار روز
در پي اهانت ننگين و شيطاني به ساحت مقدس دهمين اختر تابناك آسمان ولايت و امامت حضرت علي النقي (ع)، موسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان ويژه برنامه هاي مختلفي را در خصوص حمايت از آن امام معصوم براي كاربران اينترنتي در نظر گرفته است.  

صداي شيعه: در قسمتي از اين ويژه برنامه به معرفي يادگارهاي امام هادي (ع) در قالب ويژه نامه اي پرداخته شده تا شيعيان بيشتر با ابعاد زندگي آن امام همام آشنا شوند.

اقدام به جمع آوري امضاء الكترونيكي از ميان كاربران اينترنتي در محكوميت اهانت به حضرت علي النقي (ع)، بخش ديگري از اقدامات موسسه تبيان مي باشد.

همچنين با اعلام فراخواني از تمامي كاربران اينترنتي درخواست شده تا به منظور برگزاري باشكوه تر مراسم سالگرد شهادت جد حضرت ولي عصر (عج)، نظرات و پيشنهادات خود را در سايت تبيان درج كنند.

در بخش ديگري از ويژه برنامه هاي موسسه تبيان، برگزاري مسابقات مختلف با موضوعات: ارسال دلنوشته، شعر و طراحي پوستر و تصاوير زمينه در وصف دهمين اختر تابناك آسمان ولايت و امامت در نظر گرفته شده است.

علاقمندان به منظور محكوميت اهانت به ساحت مقدس امام هادي (ع) و همچنين شركت در مسابقات، مي توانند به سايت تبيان به آدرس www.tebyan.net  مراجعه نمايند.

دسته ها : اخبار روز

22 بهمن و تاثيرات داخي و خارجي آن

 پيروزي انقلاب اسلامي ايران در بيست و دوم بهمن ماه سال 1357 نه تنها يك پيروزي بزرگ در داخل كشور محسوب مي شد بلكه بسياري از تحليلگران بين المللي از آن به عنوان يك زلزله تاريخي و البته تاريخ ساز در كل جهان ياد كرده اند.

22 بهمن

 

از منظر داخلي، تاثيرگذاري پيروزي انقلاب اسلامي بر جامعه ايران انكارناپذير است، چراكه اولا اين اتقلاب مثل هر انقلاب ديگر جامعه مرجع را دستخوش يك تحول عظيم كرد و ثانيا به آحاد جامعه اين حس اعتماد به نفس را داد كه "اگر بخواهيم، مي توانيم". از طرف ديگر، روي كار آمدن نظامي با نام دين، آن هم براي جامعه اي كه عمدتا از طيف هاي مذهبي تشكيل شده است، خود به خود موجب بروز تاثيرات و تغييراتي در كردار و رفتارهاي آحاد اين جامعه خواهد شد.

يكي ديگر از وجوه تاثيرگذاري انقلاب اسلامي ايران در سال 57 بر عرصه داخلي، فراهم آمدن فرصتي براي مردم بود تا نه تنها با نظردهي در مورد قانون اساسي بتوانند نقشي تعيين كننده درباره آينده كشور و اداره امور جامعه ايفا كنند بلكه با مشاركت در انتخابات هايي كه در همان قانون اساسي پيش بيني شده بود، بتوانند نقش خود در اداره كشور را استمرار ببخشند.

ايجاد و تقويت روحيه خودباوري، تقويت روحيات استقلال طلبانه در نتيجه‌ي نفي سلطه استكبار، بالا بردن حس اعتماد به نفس در بين اقشار مختلف مردم و اعتقاد آنها به توانايي ها و قابليت هاي خود، امكان تجربه همزمان وجود يك نظام ديني و يك نظام مردم سالار و ايجاد فرصت براي مشاركت مستقيم و غير مستقيم اقشار مختلف جامعه در اداره امور كشور، از جمله آثار و نتايج پيروزي انقلاب اسلامي در عرصه داخلي كشور محسوب مي شود.

اين نكته مهم را نيز نبايد از نظر دور داشت كه انقلاب اسلامي كه در سال 57 رخ داد، نه تنها موجب بروز تحول در آن مقطع از تاريخ اين كشور شد بلكه توانست به سابقه دو هزار و پانصد ساله نظام شاهنشاهي و پادشاهي در ايران خاتمه دهد

اين نكته مهم را نيز نبايد از نظر دور داشت كه انقلاب اسلامي كه در سال 57 رخ داد، نه تنها موجب بروز تحول در آن مقطع از تاريخ اين كشور شد بلكه توانست به سابقه دو هزار و پانصد ساله نظام شاهنشاهي و پادشاهي در ايران خاتمه دهد و نظامي متفاوت با آنچه ايران در طول تاريخ خود تجربه كرده بود بنيان بگذارد.

انقلاب،شاه رفت

اما انقلاب ملت ايران در سال 57 تاثيرات خارجي زيادي نيز با خود به همراه داشت؛ از جمله آنكه، موجب شد تا معادلات جهان براي تصاحب كشورمان كاملا تغيير كند و سياست هاي استعمارگرايانه غرب در قبال اين كشور زير سوال برود.

ايران همواره به دليل موقعيت جغرافيايي و ژئوپولتيك خود مورد توجه كشورهاي غربي بويژه ايالات متحده آمريكا قرار داشته و تا پيش از پيروزي انقلاب اسلامي، يكي از استراتژي هاي اين كشورها در قبال ايران اين بود كه ضمن وابسته كردن اين كشور به غرب، قواي نظامي آن در منطقه را تقويت كنند تا بدين ترتيب بتوانند از اين كشور به عنوان يكي از متحدان و مهره هاي خود در منطقه بهره ببرند چراكه در اينصورت، هم از منابع طبيعي اين كشور بهره لازم را مي بردند و هم از قدرت بالاي نظامي و تسليحاتي آن براي ساكت نگه داشتن ديگر كشورهاي منطقه استفاده مي كردند.

اما با پيروزي انقلاب اسلامي در ايران، نه تنها آمريكا مطلوبترين شرايط جغرافيايي، اقتصادي و نظامي را در يكي از حساسترين مناطق جهان كه مرزهاي طولاني با رقيب ديرينه اش يعني دولت شوروي داشت، از دست مي‌‌داد بلكه امواج اين انقلاب، رژيم هاي وابسته به غرب را در ممالك اسلامي و بلاد عربي متزلزل و نگران كرده بود.

از سوي ديگر، شعار "نه شرقي نه غربي" به يكي از شعارهاي اصلي انقلاب اسلامي تبديل شده بود و همين مساله نشان مي داد كه اين انقلاب عزم خود را براي نفي استكبار و استعمار خارجي جزم كرده است

همچنين، همزمان با ايران، رژيم وابسته به آمريكا در نيكاراگوئه سرنگون شد و در افغانستان، دولت شوروي ناگزير از كودتاي خونين و سپس لشكركشي و اشغال اين كشور شد تا حركت اسلامي را مهار كند. در عراق نيز، كودتاي صدام حسين با همين هدف شكل گرفت و مردم لبنان و فلسطين نيز پيروزي انقلاب ايران را جشن گرفتند و جهاد خويش را در شكلي نوين و ملهم از انقلاب اسلامي آغاز كردند. در چنين شرايطي بود كه جنبش هاي اسلامي در مصر، تونس، الجزاير، سودان، عربستان و تركيه هم احيا شدند تا انقلاب اسلامي خيلي زود تاثيرات برون مرزي خود را نشان داده باشد.

انقلاب

از سوي ديگر، شعار "نه شرقي نه غربي" به يكي از شعارهاي اصلي انقلاب اسلامي تبديل شده بود و همين مساله نشان مي داد كه اين انقلاب عزم خود را براي نفي استكبار و استعمار خارجي جزم كرده است. در شرايطي كه غالب حاكميت دنيا بر دو قدرت بلوك شرق و بلوك غرب استوار بود، انقلاب اسلامي ايران با مطرح كردن شعار نه شرقي نه غربي خود، دوقطبي آن روزهاي جهان را به هم ريخت و حرف از قطبي مستقل به ميان آورد.

يكي ديگر از اثرات بين المللي انقلاب اسلامي ايران، مطرح كردن نظام جمهوري اسلامي به عنوان يك مدل براي حكومت ديني بود. جمهوري اسلامي كه از دو بال جمهوريت و اسلاميت تشكيل شده است، از يك سو بر راي مردم و اداره كشور بر اساس برپايي همه پرسي تكيه دارد و از سوي ديگر نشان مي دهد كه اين نظام، فارغ از ملاحظات، دستورات و قوانين دين اسلام نيست. بدين ترتيب وجود نظامي تحت عنوان جمهوري اسلامي، آن هم در كشوري با موقعيت ايران، مي توانست چالشي براي تئوري هاي غرب و شرق براي اداره كشورها محسوب شود.

تجديد بناي تفكر انقلابي بر مبناي دين، مطرح شدن اسلام به عنوان يك ايدئولوژي انقلابي، تلفيق موفقيت آميز رهبري سياسي و مذهبي، احياي اخوت اسلامي در ميان مسلمانان جهان در آن زمان، احياي روحيه گرايش به معنويت و ارزش هاي ديني در ميان مسلمانان جهان، احياي روحيه خودباوري و سلطه ستيزي در ميان ملت ها و نشان دادن قدرت ملت ها در برابر دولت ها، از جمله تاثيرات انقلاب اسلامي ايران در عرصه بين الملل بوده است؛ تاثيراتي كه امروز با بروز و ظهور بيداري اسلامي در بسياري از كشورهاي منطقه خاورميانه و شمال آفريقا شاهد استمرار آن در سطح جهان اسلام هستيم.

حسين هرمزي

دسته ها : اخبار روز

رئيس دانشگاه علم و صنعت از پرتاب ماهواره "ظفر" با قابليت‌هاي بيشتر در سال آينده خبر داد و گفت: دانشگاه علم و صنعت در فناوري ماهواره با دانشگاههاي ساير كشورهاي دنيا به ويژه آمريكا در حال رقابت است.

به گزارش مهر محمدسعيد جبل‌عاملي با بيان اينكه دانشگاه علم و صنعت در توليد علم رتبه دوم كشوري را در گروه فني مهندسي دارد، اظهار داشت: در برخي دانشكده‌ها از جمله مهندسي برق، مهندسي مكانيك، مهندسي مواد و متالورژي و مهندسي صنايع داراي رتبه يك كشوري هستيم.

وي پرتاب ماهواره "نويد" دانشگاه علم و صنعت را اقدام بزرگ اين دانشگاه دانست و افزود: دانشگاه علم و صنعت در فناوري پيشرفت چشمگيري داشته و نمونه آن طراحي و ساخت همين ماهواره نويد است كه تنها چند كشور محدود توانايي ساخت و پرتاب ماهواره در دنيا را دارند.

جبل عاملي خاطرنشان كرد: اين دانشگاه در توليد علم رتبه دوم كشوري را در حوزه فني مهندسي دارد.

دسته ها : اخبار روز

(( سردار حسين سلامي جانشين فرمانده كل سپاه ))

جانشين فرمانده كل سپاه با بيان اينكه رزمايش "حاميان ولايت" اولين واكنش لبيك‌گونه سپاه به فرمايشات و تدابير اخير مقام معظم رهبري است، گفت: هر نقطه‌اي كه مبدا عمليات تهاجمي دشمن بر عليه جمهوري اسلامي ايران باشد مورد تهاجم و تازش متقابل واحدهاي رزمي سپاه قرار خواهد گرفت.

 


سردار حسين سلامي جانشين فرمانده كل سپاه در رزمايش "حاميان ولايت" ضمن تشريح اهداف رزمايش، گفت: اين رزمايش واكنش لبيك‌گونه سپاه به فرمايشات مقتدرانه مقام معظم رهبري در نمازجمعه و اعلام تدبير ايشان در مواجهه با تهديدات منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي بود.

 

وي افزود: در رزمايش "حاميان ولايت"، نيروي زميني سپاه دكترين آفند و پدافندي جديد خود را با استفاده از يگانهاي عمليات دوربرد و با محوريت تيپ 33 هوابرد المهدي به اجرا درآورد.

 

سلامي تصريح كرد: در اين تمرين عملي تهاجم به عمق گسترش يافته دشمن و تطبيق بين آتش‌ها با استفاده از يگانهاي هوابرد مورد آزمايش قرار گرفت.

 

وي با بيان اينكه در رزمايش "حاميان ولايت" علاوه بر تمرين تاكتيك‌هاي تهاجم به عمق مناطق گسترش يافته دشمن، عمليات عميق بر ضد احاطه‌هاي قائم دشمن نيز به اجرا در آمد، اظهار داشت: عمليات ضد هلي برن، كمين به واحدهاي در حال حركت دشمن، دفاع ثابت و استاتيك منطقه‌اي نيز از جمله اقداماتي بود كه در اين رزمايش به اجرا گذاشته شد.

 

جانشين فرمانده كل سپاه در پايان تاكيد كرد: هر نقطه‌اي كه مبدا عمليات تهاجمي دشمن بر عليه جمهوري اسلامي ايران باشد مورد تهاجم و تازش متقابل واحدهاي رزمي سپاه قرار خواهد گرفت.

دسته ها : اخبار روز
X